• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 2 квітня відзначається Всесвітній День поширення інформації про аутизм

2 квітня відзначається Всесвітній День поширення інформації про аутизм

2024-04-02

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм. Цей день встановлений Генеральною асамблеєю ООН 18 грудня 2007 р.

Мета цього дня – інформувати суспільство про проблеми аутичних дітей, наголосити про необхідність допомагати людям, що страждають від невиліковного захворювання та підвищувати рівень їх життя.

З кожним роком кількість осіб з аутизмом більшується, аутизм не знає расових, національних або соціальних меж.

На сьогодні аутизм зустрічається частіше, ніж сліпота і глухота разом узяті.

Резолюція ООН покликана привернути увагу світової громадськості до аутизму як вельми поширеної недуги, що впливає на життя мільйонів людей на планеті. ООН закликає держави вживати всіх необхідних заходів для розповсюдження знання про аутизм, сприяти ранньому діагностуванню та втручанню у розвиток хвороби.

Крім того, метою відзначення Міжнародного дня розповсюдження інформації про аутизм є приділення особливої уваги людям з аутизмом як особливим членам суспільства.

Найвідомішим символом Дня є стрічка із зображенням різнокольорових частинок пазла. Ще один символ WAAD – блакитний колір

Аутизм - це не вирок, це всього лише діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації і адаптації.

/Files/images/цгз_аутизм-02.png

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi